Během loňské zimy jsem na poli netrpělivě čekal na sněhovou pokrývku, která nakonec nepřišla. Vynahradila mi to až zima letošní a byla to paráda.

V lednu hodně sněžilo a sníh vydržel i u nás v Praze nezvykle dlouho. Na pole jsem mohl z domova dojet i na běžkách, což bylo skvělé. V únoru pak přišla další sněhová nadílka a navíc velké mrazy. Prostě ideální zima, aby si louka a pole odpočinuly a nabraly sílu na novou sezónu.

Naše včely zimu a mrazy přečkaly bez problému. Jak se blížilo jaro, využívaly každé mírné oteplení k proletům. Jen co přišlo pár prvních jarních dní, rozkvetly vrby a lísky, tak to byl před úly frmol jako v létě.

Naše ovocné stromy, vysazené na podzim, začínají pučet a opatrně se objevují nové listy. Zatím to vypadá, že se ujalo 20 ze 21 zasazených stromů. To je super bilance.

Už jsme letos na poli stihli první brigádu. Takový evergreen zemědělství – vybírání kamenů z pole. Po uvláčení pole jich vylezlo až až a to je ideální příležitost před setím vysbírat ty největší, které by mohly poškodit secí stroj.

Letos začneme na části pole pěstovat bylinky – pilotní sezóna. Buďte v tom s námi – pomoc.