Během října a listopadu jsme měli na poli U dubu docela naspěch. Bylo potřeba stihnout všechny plánované výsadby před příchodem prvního sněhu a teplot pod nulou.

Komunitní výsadba keřů na poli U dubu podpořená z grantu MČ Prahy 12 se měla totiž uskutečnit již na jaře. Kvůli špatné epidemické situaci jsme akci odložili na podzim a doufali, že vše bude lepší. Lepší to o moc nebylo, ale výsadbu jsme nakonec zvládli zorganizovat. Jednu podstatnou práci jsme přecijen na jaře stihli. Byla to stavba oplocenky na budoucím místě výsadby keřů. Pro jejich ochranu a ochranu dalších plodin před lesní zvěří.

Během října a listopadu jsme ještě stihli vysadit třetí řadu stromů agrolesnického systému.

Sázení keřů jsme měli rozdělené na několik menších akcí, aby se nás tam zbytečně nescházelo mnoho najednou. Nejdříve šly do země kamčatské borůvky, několik rostlin aktinidií a košíkářské vrby. Pak jsme připravili větší plochu pro arónie a velkoplodé šípkové růže. Nakonec jsme sázeli skoro strovku různých odrůd maliníků a ostružiníků.

Poslední sázení již bylo na konci listopadu, kdy přes noc nasněžilo a teplota bylo pod nulou. Ráno před sázením to tedy vypadalo dost dobrodružně, ale zima ještě nebyla tak silná a dala nám šanci.

Sledujte stránku projektu Pěstování bylinek na poli U dubu, kde pravidelně aktualizuji stav.