Podle nadpisu to vypadá, že máme všechno hotové! Opak je pravdou, teď to teprve všechno začíná – starost a péče o všechny vysazené stromy a keře. Na poli U dubu pečujeme již o 40 stromů a téměř 250 keřů.

Výsadbu podle projektu agrolesnictví jsme začali na podzim roku 2020. V první fázi jsme při komunitní akci vysadili 21 ovocných stromů. V dalším roce jsme výsadbu doplnili o daší řadu 12 stromů v poli a konečně na podzim 2022 jsme výsadbu dokončili třemi jedlými kaštany a několika keři na spodním okraji pole.

Mezitím jsme sázeli také v oplocené části pole, kde nyní máme několik desítek keřů aronií, velkoplodé růže, zimolez a různé odrůdy maliníků a ostružiníků. Nesmím zapomenout na úplně první výsadbu keřů kolem včelnice. Bylo to 33 keřů, většinou dřínu obecného a několik málo lísek. Jen dva nebo tři dříny letošní rok nepřežily, ale ostatním se daří dobře a sílí. V budoucnu budeme pravděpodobně ve výsadbě keřů pokračovat. Místa máme ještě dostatek.

Podívejte se na krátké video z pole, kde projíždím kolem vysazených stromů:

Krátká zimní exkurze po poli U dubu. Začínáme výhledem na Prahu a letiště Točná, přes louku, kolem tůní, včelích úlů, vysazených řad ovocných stromů, až k samotnému starému dubu, podle kterého se pole jmenuje.

Sledujte stránku projektu Agrolesnictvní na poli U dubu, kde pravidelně aktualizuji stav.